klockson.se

Damklockor

Hem > Damklockor

Länkar

Väckarklockor

Läs mer >

Barnklockor

Läs mer >

Emporio Armani

Läs mer >

Calvin Klein

Läs mer >

Klockarmband

Läs mer >

Klockuppdragare

Läs mer >

Klocka för dam

På den här sidan kommer vi att utforska fascinerande världen av damklockor, från deras historia till de mest ikoniska modellerna. Vi kommer också att presentera några av de bästa återförsäljarna av klocka för dam i Sverige. Så oavsett om du är på jakt efter en ny klocka, eller bara är nyfiken på ämnet, är du på rätt plats.

Denna sida innehåller annonsering.

Klockor för dam genom tiderna

Dagens kvinnor ser klockan som ett viktigt tillbehör, men det har inte alltid varit så. Tidigare var klockor förbehållna män, medan kvinnor hade smycken för att visa status och rikedom. Det var först under 1800-talet, med introduktionen av fickuret, som kvinnor började bära klockor. Dessa var ofta mycket dekorerade och bars i halsband.

På 1900-talet blev armbandsklockan populär bland kvinnor, och modeller som den eleganta Cartier Tank och den stilfulla Rolex Datejust blev symboler för självständiga och framgångsrika kvinnor. Sedan dess har damklockan utvecklats i allt från smyckesinspirerade modeller till sportklockor och tekniska smartklockor.

Återförsäljare av klocka för dam

Om du funderar på att köpa en klocka för dam, finns det flera återförsäljare i Sverige som kan erbjuda ett brett sortiment och expertis inom området. Låt oss ta en närmare titt på några av de mest populära.

Klockia.se

Klockia.se är en online-återförsäljare som erbjuder ett brett sortiment av klockor från en mängd olika märken. Här kan du hitta allt från eleganta dressklockor till robusta sportklockor, för alla typer av kvinnor och livsstilar. Klockia.se  har snabba leveranstider och en enkel returprocess, vilket gör det enkelt att handla från dem.

Uret.se

Uret.se är Sveriges största onlinebutik för klockor, och har ett enormt sortiment av damklockor från hundratals olika märken. Uret.se  är kända för sin kompetenta kundservice och levererar snabbt över hela landet. De erbjuder även en prisgaranti för att säkerställa att du får bästa möjliga pris på din klocka.

Magnussonsur.se

Magnussonsur.se är en familjeägd butik som har funnits sedan 1862. De erbjuder ett noggrant utvalt sortiment av kvalitetsklockor för kvinnor, och deras passion för klockor genomsyrar allt de gör. Hos Magnussonsur.se  kan du räkna med personlig service och expertrådgivning.

Populära modeller av damklockor

Genom åren har vissa damklockmodeller utmärkt sig som särskilt populära, tack vare sin design, funktionalitet och varumärkets anseende. Några av dessa inkluderar Rolex Datejust, Cartier Tank och Omega Constellation. Låt oss nu dyka ner i några specifika modeller som har blivit ikoniska inom värden av damklockor.

Rolex Datejust

Rolex Datejust är en av de mest kända och älskade damklockorna genom tiderna. Den lanserades 1945 och var den första klockan med en automatiskt ändrande datumfunktion. Datejust har sedan dess blivit känd för sin tidlösa elegans och precision, och är ett symbol för lyx och stil.

Cartier Tank

Cartier Tank, som först lanserades 1917, har en distinkt rektangulär form inspirerad av stridsvagnar från första världskriget. Denna klocka har burits av många ikoniska kvinnor genom åren, inklusive Jackie Kennedy och Prinsessan Diana, och är känd för sin eleganta och minimalistiska design.

Omega Constellation

Omega Constellation är en av de mest älskade damklockorna från Omega. Den lanserades 1952 och har sedan dess varit populär för sin sofistikerade och tidlösa design. Constellation-serien är känd för sina diamantinfattade index och den unika klorna på boetten, vilket gör den till ett utmärkt val för den moderna kvinnan.